Σάββατο, Νοεμβρίου 11, 2006

ΟΤΑΝ Ο ΦΟΒΟΣ( και ειναι το Ναρκωτικο της Εξουσίας ) ΓΕΝΝΑ ΟΡΓΗ

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ 13ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ 43ΧΡΟΝΟ

Τα μαντάτα δυσάρεστα. (Υπάρχουν Και ευχαρίστα αγόρι μου ΑΛΛΑ μαλον αυτά δεν θέλεις να τα ακούσεις Προτιμάς τα δυσάρεστα )
Οι εμπλεκόμενοι, παιδιά της δικής μου ηλικίας, και τα σενάρια εφιαλτικά.(Δεν ξέρω τι εφιαλτικά σενάρια έχεις στο μυαλό σου αλλά πολλά παΐδια της ηλικία σου έχουν όνειρα )
Οι συναισθηματικές διαταραχές ( ψυχιατρική διάγνωση?) μέσα στην ελληνική οικογένεια μεγάλες, και μια μανία να ανακαλύψουν συμπτώματα παραβατικά στα παιδιά τους.(ποιος το κάνει αυτό?)
Η νέα λέξη που πιπιλίζουν σαν καραμέλα οι μεγάλοι είναι η παραβατικότητα.Η νέα μόδα που κατασκευάζουν οι επιστήμονες για να φωτογραφίσουν ένα παιδί άτακτο, κακό, είναι η λεξοπαραβατική.(νέα λέξη? Παλαια τον λέγαμε αλητη και το κλείναμε στα αναμορφωτήρια - μετά άρρωστο και τον κλείναμε στα Ψυχιατρεία )
Ξαφνικά, κρίνονται - απορρίπτονται παιδιά που μέχρι σήμερα ήταν λίγο πιο ζωηρά, (ο Βιασμός αγόρι μου δεν είναι ζωηράδα . Άλλο πραμα να σπας το παράθυρο παίζοντας μπάλα και άλλο η Ανδρική Βαρβαρότητα ) ή παιδιά από ξένες χώρες με άλλη κουλτούρα.Όλα αυτά συμπληρώνονται με εκφράσεις υποτιμητικές και με πολύ πολύ μυστήριο.
Σε ερώτηση που θα θέσουμε εμείς οι μικρότεροι: Γιατί τόση υστερία (πάλι ψυχιατρική διάγνωση) έτσι ξαφνικά; Τόση ευαισθησία;
Σπεύδουν να μας απαντήσουν ότι το κάνουν από ενδιαφέρον ουσιαστικό και αγάπη.Ας μην τρελαθούμε, ( μανία με την ψυχιατρική) αγαπητοί μου γονείς, ανεκπαίδευτοι κατά τα άλλα. Από εσάς ξεκινά το πρόβλημα.Ναι, σε σας μιλάω. Δεν γεννιέται κανείς έτσι ξαφνικά παραβάτης, ούτε μας χτύπησε ίωση παραβατικότητας από τη μια στιγμή στην άλλη.
Εσείς μας την εισάγετε μαζί με τα επώνυμα ρούχα - τα ακριβά αυτοκίνητα - τα σπίτια με τις πισίνες. (Ο ίδιος τι φοράς Ρούχα από την λαϊκή)( Ποια η σχέση επώνυμων ρούχων και παραβατικότητας?) (τι εννοείς ακριβό αυτοκίνητο ? Ένα αυτοκίνητο των 10.000€ που σε 5 χρόνια θα είναι επικίνδυνο είναι φθηνότερο από ένα ασφάλειας αυτοκίνητο των 30.000€)
Μέσα από την τηλεόραση ( να μην βλέπουμε τηλεόραση?) - τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που μας επιβραβεύουν με μπόνους με έναν όρο να σκοτώσουμε όλο και πιο πολλούς.
Τέλος, μέσα από την αλλοδαπή ανεκπαίδευτη προβληματική baby sitter.( Μπα η αλλοδαπή baby sitter είναι χειρότερη από την ανεκπαίδευτη ελληνίδα? Γιατί μήπως επειδή είναι αλλοδαπή?)
Θα σας θέσω κάποιες ερωτήσεις και αν έχετε θάρρος απαντήστε μας.
Πείτε μου, αν έχετε Θεό, πότε καθίσαμε στον καναπέ με παρατεταμένη αγκαλιά και χωρίς την πίεση του χρόνου του στρες σαν οικογένεια να μιλήσουμε για τους προβληματισμούς μας; ( Δεν έχουμε Θεό –Αυτό είναι κακό ? Ο θεός θα μας κρίνει και μας εγκάλει εν ονόματι του να απαντήσουμε ?)
Να μιλήσουμε για ανθρώπους του πνεύματος και για την πρόοδο της επιστήμης; ( η πρόοδος της επιστήμης έφερε και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια – η τηλεόραση δεν είναι ένα στοιχειό προόδου ?)
Να τρέξουμε στη φύση;
Αφήστε, εγώ θα σας πω, γιατί από τρελό (Πολλαπλή Ψυχιατρική προσέγγιση) και από παιδί μόνο ακούς την αλήθεια. ( και οι άνθρωποι του πνεύματος δεν λένε την αλήθεια ? )
Ποτέ. Με ακούτε. Ποτέ. Κάποτε όμως γινότανε.
Τότε που υπήρχε το απόλυτο μέτρο σύγκρισης. (μπορεί να μας προσδιορίσεις την εποχή)
Κάποτε, που συμβιβαζόσαστε με τη φτώχεια, ( να συμβιβαστούμε πάλι με την φτώχεια και μάλιστα με την φτώχεια της κατοχής τότε που σεβόμαστε το ψωμί και το σκύλο του Γείτονα) αλλά ήσαστε ευτυχισμένοι γιατί ήσαστε τίμιοι. ( και τρώγαμε τιμιότητα ) Αξιοπρεπείς.(σκύβαμε το κεφάλι στον Αστυνόμο και στον Παπά του χωριού οικογενειάρχες- Πατριώτες)
Δεν απορρίπτατε αξίες καθημερινές και η ζωή σας είχε χρώμα, γράφατε ποιήματα, διηγήματα την ώρα της δουλειάς.( πάνω στην σκαλωσιά – πίσω από το γκισέ της τράπεζας – διπλά από την Ραπτομηχανή – στο Τρακτέρ πάντα είχα την απορία τι το χρειάζονται το μπλοκάκι και το μολυβί )
Χωρίς να έχετε τίποτα τα είχατε όλα.( η μακαριότητα του πτωχού τω πνεύματα που δοξάζει τον Κύριο για το καρβέλι ψωμί )
Σήμερα παραβιάσατε τη συνείδηση, παύσατε μέσα σας να υποκαθιστάτε το θαυμαστικό με το ερωτηματικό.Σήμερα εγκλωβιστήκατε στην καταλυτική αποχαύνωση.(προκαλούν αποχαύνωση οι καταλύτες? )
Οι ανάγκες σας είναι άλλες. ( ναι μάλλον τώρα τρώμε )
Τα θέλετε όλα χωρίς να μετράτε την τσέπη σας, αλλά τον εγωισμό σας.
Και να τα ακριβά αυτοκίνητα, τα ακριβά ρούχα. ( Το κάρο ήταν φθηνό )
Και να τα δάνεια και οι λογαριασμοί. ( Προφανώς εννοεί τις τράπεζες – να γυρίσουμε πίσω στην εποχή του Τοκογλύφου )
Ψέματα λέω; Αν λέω, να με κάψει ο Θεός.( Δεν πρόκειται να σε κάψει αγόρι μου .Το γράμμα σου το βρήκε πολύ καλό ο Χριστόδουλος άρα έχει καλή πρόσβαση –ακόμα και πρέζα να πουλήσεις ο Παρασκευαιδής θα σου δώσει Συστατική επιστολή – Είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις γνωριμίες)Αλήθεια δεν είναι πως όπου βρεθείτε μιλάτε για μια Λάμπρου μια - Μπεζαντάκου και ένα νινί που σέρνει καράβια; (Ενημερωμένο σε βρίσκω)
Αλήθεια δεν είναι πως μιλάτε για παρανομίες και για εύκολο χρήμα; - (Δεν ασχοληθήκαμε όλοι με το Χρηματιστήριο αγόρι μου )
ναρκωτικά - σεξ - αδικία - όπλα - θάνατο - fame story; (Ξέρεις πόσο παλιές ιστορίες είναι όλα αυτά που λες ? Νομίζεις ότι τώρα τα ανακάλυψε η ανθρωπότητα ? Άνοιξε κάνα βιβλίο Ιστορίας )
Αυθάδεια και όλα αυτά μπροστά μας; Αυτό για σας λέγεται παιδεία, κουλτούρα;Αχ άρρωστε κόσμε, που κατοικείς στο ελληνόφωνο κρατίδιο ( ενώ αν είμαστε σε ένα Γαλλόφωνο θα ήταν διαφορετικά ) με χαμένη μνήμη. (Ο Λαός Δεν Ξεχνά αγόρι μου λησμονά αλλά δεν ξεχνά )
Αχ! γονείς εσείς, ανεκπαίδευτοι και σαλταρισμένοι, ξύλο ( έχεις κάνα Γνωστό Μεγάλο δικηγόρο που έδερνε την γυναίκα του για να την συνετίσει ) που σας χρειάζεται. (Πάντα αυτός που τρώει ξύλο το έχει επιδιώξει ο ίδιος Έτσι νομίζεις)
Πείτε μου, για να μην τα πάρω, πότε είχαμε γονική παρουσία εμείς τα παιδιά του 21ου αιώνα; ( Ενώ τα παιδία του 20ου την έχανε Εδώ έχεις δίκιο όταν πήγαιναν στο χωράφι έπαιρναν και τα παΐδια μαζί- Προφανώς δεν έχεις ακούσει για τους Έλληνες μετανάστες που «έφευγαν» χωρίς παιδία για να γίνουν πειραματόζωα σε φαρμακευτικά εργαστήρια ούτε για τους έλληνες ναυτικούς που έβλεπαν τα παιδία τους κάθε δυο χρόνια και θαλασσοπνίγονταν με τα liberties του Ωνάση )
Πότε καθίσαμε ήρεμα στα γόνατά σας έτσι για να γνωριστούμε καλύτερα, να ανοίξουμε ένα βιβλίο του Καβάφη, του Ρίτσου, έναν Καζαντζάκη; (τι να σου πω αγόρι μου !! το μεν Καβάφη τον έμαθα μετά τα 20 γιατί όλοι μου τον κρύβαμε διότι ήταν Ομοφυλόφιλος – τον Ρίτσο τον μάθαμε όταν έγινε μπουζουκοτράγουδο γιατί η ΔΕΞΙΑ τον είχε αποκλεισμένο στην εξορία - όσο για τον Καζαντζάκη τον μάθαμε όταν γυρίστηκε η ταινία ΖΟΡΜΠΑΣ με τον Άντονι Κουν αλλά ποτέ δεν μάθαμε για τις ανταποκρίσεις που έστελνε ως δημοσιογράφος από τον Ισπανικό Εμφύλιο εκθειάζοντας τις επιτυχίες του φασίστα Φράνκο )
Σαν εκείνο να δεις που διάβαζε η γιαγιά μας σε σας, «Ένα παιδί μετράει τα άστρα». Ποτέ. Ναι, ποτέ. ( από εκεί τα σκέφτηκες αυτά μετρώντας τα άστρα για τι εμείς διαβάσαμε το «Γουρούνια με φτερά» )
Μας ακούτε νεοέλληνες και τσιφτετέλληνες γονείς; Ποτέ. Μας εκπαιδεύσατε να ζούμε σε έναν κόσμο χωρίς αισθητική. (θες να μας μιλήσεις για την αισθητική σου ? κάντο αλλά δεν μπορείς να μας την επιβάλεις )
Σε έναν κόσμο που κερδίζετε με τη δύναμη της υποταγής, του φόβου, του όπλου, τη μαγκιά και την πνευματική μιζέρια.Αλλά όταν έρθει η ώρα να δείτε κατάμουτρα το δημιουργικό σας χάλι,
( -είδαμε αγόρι μου χιλιάδες νέους να προσφέρουν εθελοντική εργασία στους Ολυμπιακούς αγώνες και νοιώσαμε πολύ περήφανοι γονείς
– είδαμε εκατοντάδες νέους να προσφέρουν πάλι Εθελοντική εργασία στην Πολιτιστική πρωτεύουσα της Πάτρας και νοιώσαμε διπλά περήφανοι γονείς
– – είδαμε αγόρι μου την ωριμότητα της Βουλής των Εφήβων και νοιώσαμε τριπλά περήφανοι
– – Είδαμε αγόρι μου δυο κορίτσια να βρίσκουν 20.000€ στο δρόμο και να τα παραδίδουν και νοιώσαμε τετραπλά υπερήφανοι
– - είδαμε αγόρι μου εκατοντάδες νέους να καταλαμβάνουν τα σχολεία τους και να απαιτούν και νοιώσαμε πενταπλά υπερήφανοι γονείς
)
την κατάντια σας, αντί να προσπαθήσετε να επανορθώσετε, λέτε πως δεν μας αναγνωρίζετε.( Όχι αγόρι μου σε αναγνωρίζουμε
– είσαι γέννημα της Μίζερης Ελλάδας –
– της υποκρισίας του κιτρινισμού της Ελευθεροτυπίας –
– της επί παντός επιστητού κριτικής –
– είσαι το χαρακτηριστικό δείγμα του Φαρισαϊσμού των λακέδων της εξουσίας αυτών που θησαύρισαν από την πολιτική της αντιπαροχής )

Προς Θεού (τι ανακατεύεις το θεό στην κουβέντα σου ) τόσος εγωισμός μα τόσος...

4 Comments:

At 11:09 π.μ., Blogger Prasanna B said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

 
At 1:07 μ.μ., Blogger srm1033 said...

Ηταν ωραία να διαβάζω Ελευθεροτυπία,κυρίως την Κυριακάτικη. Την θεωρούσα διαφορετική,ξεχωριστή , ανώτερη. Δεν πίστευα ποτέ πως θα υποτιμήσει τόσο πολύ τους αναγνώστες της. Κρίμα.

 
At 2:14 π.μ., Blogger dimitris said...

Διαβαζα Ελευθεροτυπια απο το 1978 αν θυμαμαι καλα μέχρι το 1985
==
Σταματησα με αφορμη την συλληψη του Χαφιε της ΚΥΠ απο την αστυνομια Ντανο Κρυσταλλη
---
Το χειροτερο ειδος Δημοσιογραφιας ειναι η εφημεριδα αυτή .
Η δηθεν "προοδευτικη " αντίληψη που κρυβει ενα συντηριτισμό

 
At 4:53 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

"Ειδατε την ωριμοτητα της Βουλης των Εφηβων και νιωσατε τριπλα υπερηφανοι"?Μπραβο παρτε και πεντε
μουτζες να τις νιωσετε οκτω!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home